השאירו הודעה ונחזור אליכם בהקדם

    השאירו פרטים

    פרויקט 'רקיע'

    אודות מגמת הלימוד

    פרויקט רקיע מעניק הזדמנות לבוגרות כיתה יב', הנמצאות לקראת גיוסן לצה"ל לרכוש מקצוע טכנולוגי מבוקש במסלול ש-80% ממנו מסובסד ומשולם על ידי הצבא.

    לבוגרות הפרויקט תוענק תעודת הנדסאי, הן משתלבות במערך הטכנולוגי של צה"ל ועם שחרורן מהשירות הן נהנות משפע של אפשרויות תעסוקה גם באזרחות, החל מתפקידים בתעשיית ההיי-טק ועד תפקידי מפתח בתעשיות מתקדמות נוספות. הלימודים מאפשרים שירות צבאי משמעותי כחלק מהמאמץ הלאומי, והניסיון שנרכש סולל את הדרך להתחיל את הקריירה המקצועית כבר בגיל 22 או להתקדם ללימודי הנדסה, בהמשך.

    בוגרות פרויקט רקיע מתחייבות לשירות קבע (על פי נהלי הצבא – למשך שנה וחצי) והמתאימות יוכלו להמשיך למסלולי קצונה בצה"ל, לרבות קצונה טכנית.

    פרויקט רקיע הוא מיזם מבורך וייחודי של משרד הביטחון, בשיתוף צה"ל, מה"ט ושלנו מכללת 'הנדסאים תל אביב' – כולנו מתאחדים תחת מטרה משותפת להכשיר בנות לשירות צבאי במקצועות הטכנולוגיים הנדרשים, באחד משני מסלולים לבחירתכן – הנדסאית מכונות או הנדסאית אלקטרוניקה.

    אודות מסלולי פרויקט רקיע

    פרויקט רקיע הינו פרויקט ייחודי ומרתק שבו כל אחת משפיעה על עתידה ובוחרת כיוון חדש בחיים. במהלך הלימודים תחשפו לתהליכי תכנון הייצור, טיפול בתקלות במערכות ייצור ותתמקצעו במערכות ייצור מתקדמות וממוחשבות. תוכנית הלימודים עשירה ומגוונת ובמהלך הלימודים
    תפגשו מרצים מקצועיים ומחויבים הנמצאים בקשר הן עם התעשייה הצבאית והן עם התעשייה האזרחית. לצד לימודים עם מרצים מובילים יגיעו למכללת "הנדסאים תל אביב" גם חיילות, בוגרות פרויקט רקיע אשר המשיכו לתפקידי הדרכה על מנת להכשיר עתודאיות לשירות בחיילות השונים בצה"ל: חיל האוויר, חיל תקשוב או חיל הטכנולוגיה והאחזקה (טנ"א). המדריכות מלוות הסטודנטיות לאורך כל המסלול עד לשיבוץ המוצלח בצה"ל, ומעניקות שיעורי תגבור לחומר הנלמד, תומכות וקשובות.

    ייחודו של הנדסאים תל אביב

    מכללת 'הנדסאים תל אביב' היא מבין שלושת המכללות היחידות בארץ המציעות לבוגרות יב' להשתלב בפרויקט רקיע, ואנחנו המכללה היחידה במרכז בה ניתן לקחת חלק בפרויקט רקיע. שיתוף הפעולה המלא שאנו מקיימים עם צה"ל ועם מה"ט כמו גם הקשר ההדוק שלנו עם התעשייה האזרחית ועולם היי-טק מאפשרים לנו לבנות תוכניות לימוד מקצועיות, דינמיות ועדכניות, המותאמות לדרישות העכשוויות.

    ניתנה לנו זכות גדולה להכשיר את הדור הבא של נשים בעולם הטכנולוגי, אנו גאים בבוגרות שלנו ותומכים בהן לאורך כל המסלול.

    מידע חשוב לגבי פרויקט 'רקיע'

    לבחירתכן, 2 מסלולים:

    1. מסלול הנדסאית מכונות – תיב"ם (מערכות ייצור ממוחשבות): מערכות ייצור ממוחשבות הוא מקצוע טכנולוגי, רב תחומי, המשלב מערכות מכאניות עם תהלכי ייצור, הידראוליקה ומגוון תוכנות גרפיות. במסלול זה אתן תרכשו ידע נרחב שיאפשר לתכנן, להפעיל ולתחזק מערכות מכאניות הכוללות: רכיבים חשמליים, אלקטרוניים, הידראוליים ופנאומטיים. תוכנית הלימודים כוללת התנסות מעשית, כבר במהלך הלימודים, וידע זה בניתוח מערכות מכאניות יאפשר לכן להשתלב בתפקידי מפתח בענפים רבים בתעשייה, החל מהתעשיות הביטחוניות ועד לחברות ההיי-טק.
    2. מסלול הנדסאית אלקטרוניקה – (מחשבים): טכנולוגיה אלקטרונית היא חלק אינטגרלי מהסביבה שבה אנחנו חיים ובבד בבד היא מהווה גם חלק חשוב בתעשייה עתירת הידע. מסלול הנדסאית אלקטרוניקה כולל שיעורים עיונים לצד שיעורי מעבדה         מעשיים והוא יפתח עבורכן חלון לעולם הטכנולוגי העתידני. במהלך הלימודים תרכשו ידע נרחב המשלב בין חומרה לבין תוכנה, תכנון מערכות משובצות ובנייתן, פיתוח רכיבים מתוכנתים, אחזקת ציוד ממוחשב, תוכנת "זמן אמת" עוד. ידע רב-תחומי זה יאפשר השתלבות בשלל תפקידי מפתח בענפי התעשייה, החל מהתעשיות הביטחוניות ועד לחברות ההיי-טק. 
    •  הנדסאית מכונות: בוגרות פרויקט רקיע במסלול הנדסאית מכונות יכולות להשתלב במגוון תפקידים הן באזרחות והן בצבא, ביניהם: טכנולוגית ייצור, מתכננת מכאנית, מתכננת מוצרים, מלווה טכנית של פרויקטים, מו"פ של טכנולוגיות ומוצרים חדשים, מפקחת בקרת איכות כמו גם מנהלת, מתפעלת ומתחזקת של מערכות.
    •  הנדסאית אלקטרוניקה: בפני בוגרות פרויקט רקיע במסלול הנדסאית אלקטרוניקה פתוחות שלל משרות בתחום מערכות אלקטרוניות ואופטיות, בעבודה עם מערכות טכנולוגיות מתקדמות וכן בעבודה עם מערכות מודיעין שדה.

    מטרת פרויקט רקיע היא להציע "נקודת זינוק" טובה בתחום הטכנולוגי גם לכאלו ללא כל רקע טכנולוגי, כך שכאשר תגענה אל הצבא, כבר יהיה בידיכן מקצוע, תפקיד, ניסיון מעשי ויתרון תחרותי. יתרה מכך, בוגרות פרויקט רקיע בקבע נהנות ממשכורת צבאית של הנדסאית ומהאפשרות לשיבוץ בתפקידים מתגמלים ובעלי ערך.

    פרויקט רקיע הוא מיזם הפתוח לנשים בלבד, גם לבעלות רקע עיוני, והוא מיועד לכל מי שמעוניינת לסיים את הצבא עם תעודת הנדסאית ועם מקצוע נחשק ומבוקש ביד. כדי להשתלב בפרויקט רקיע יש להתחייב לשנה וחצי של שירות קבע, בהתאם לצורכי צה"ל, וקיימת האפשרות להמשך כהונה בקבע. בנוסף, פרויקט זה מתאים לבנות המעוניינות לשרת בבסיסים סגורים.

    משך זמן הלימודים בפרויקט רקיע:

    לימודי בוקר במשך כשנה וחצי , המפרשים על פני 4.5 סמסטרים רצופים, כולל סמסטר קיץ.

    * סטודנטיות בשני המסלולים מסיימות את לימודיהן לקראת אמצע חודש מאי.

    *בוגרות פרויקט רקיע מתגייסות לצה"ל לקראת חודשי הקיץ, לאחר השלמת פרויקט הגמר בהצלחה וסיום כלל החובות הלימודיות.

    מטרת פרויקט רקיע היא להציע "נקודת זינוק" טובה בתחום הטכנולוגי גם לכאלו ללא כל רקע טכנולוגי, כך שכאשר תגענה אל הצבא, כבר יהיה בידיכן מקצוע, תפקיד, ניסיון מעשי ויתרון תחרותי. יתרה מכך, בוגרות פרויקט רקיע בקבע נהנות ממשכורת צבאית של הנדסאית ומהאפשרות לשיבוץ בתפקידים מתגמלים ובעלי ערך.

    פרויקט רקיע הוא מיזם הפתוח לנשים בלבד, גם לבעלות רקע עיוני, והוא מיועד לכל מי שמעוניינת לסיים את הצבא עם תעודת הנדסאית ועם מקצוע נחשק ומבוקש ביד. כדי להשתלב בפרויקט רקיע יש להתחייב לשנה וחצי של שירות קבע, בהתאם לצורכי צה"ל, וקיימת האפשרות להמשך כהונה בקבע. בנוסף, פרויקט זה מתאים לבנות המעוניינות לשרת בבסיסים סגורים.

    • מסלול הנדסאית מכונות – עם סיום הלימודים מוענקת לבוגרות דיפלומת הנדסאית מכונות, התמחות תיב"ם מטעם מה"ט – המכון הממשלתי להכשרה בטכנולוגיה ומדע.
    • מסלול הנדסאית אלקטרוניקה – עם סיום הלימודים מוענקת לבוגרות דיפלומת הנדסאית אלקטרוניקה, התמחות מחשבים, מטעם מה"ט – המכון הממשלתי להכשרה בטכנולוגיה ומדע.

    תעסוקה צבאית:

    • בוגרות פרויקט רקיע במסלול הנדסאית מכונות יכולות להתגייס ולהשתלב לחיל האוויר.
    • בוגרות פרויקט רקיע במסלול הנדסאית אלקטרוניקה יכולות להתגייס ולהשתלב בחיל האוויר, בחייל הטנ"א או בחייל תקשוב.

    תעסוקה אזרחית:

    בוגרות פרויקט רקיע אשר השלימו את שירותן הצבאי, יוצאות אל עולם התעסוקה האזרחי כשבידן לא רק מקצוע מבוקש, כי אם גם ניסיון מעשי עשיר. לאחר הצבא משתלבות הבוגרות במגוון תחומים ותפקידים, בחברות היי-טק, בחברות תקשורת, בחברות ייצור,  בחברות טכנולוגיות, חברות בקרה, בתעשיות השונות ועוד.  

    ראשת המגמה- מסלול מכונות- תיב"ם- ד"ר אלה יופה

    ד"ר אלה יופה, ראשת המגמה, הינה בעלת תואר דוקטור בהנדסת מכונות , בעלת תואר M.Sc ובעלת תעודת הוראה מאוניברסיטת תל אביב.
    בתחום האקדמי אלה בעלת ניסיון של למעלה מ-25 שנים בהוראת קורסים במגוון דיסיפלינות: הנדסת מכונות, מכטרוניקה, הנדסה אזרחית, מכשור רפואי ועיצוב תעשייתי.
    היא בעלת ניסיון רב בהגשת סטודנטים לבחינות חיצוניות, בהנחיית פרוייקטים ועבודות גמר במגוון מכללות.
    כמו כן, פרסמה אלה שורה של פרסומים מקצועיים בתחום הנדסת מכונות והנדסת חומרים וספרי שאלות ותשובות של מה"ט ומשרד החינוך.

    ראש המגמה- מסלול אלקטרוניקה מחשבים- מר קובי פלשקס

    בראש המגמה עומד קובי פלשקס, בעל תואר ראשון בהנדסת חשמל ואלקטרוניקה מטעם אוניברסיטת F.D.U ארה"ב, בעל תואר שני בהנדסת חשמל מטעם California state university ובעל תואר שני נוסף במנהל עסקים בשילוב טכנולוגיות בניהול מטעם אוניברסיטת UCLA. בנוסף, משמש קובי פלשקס חבר בוועדת המומחים מטעם מה"ט ליישום הרפורמה של הנדסאי חשמל בישראל. כמומחה בעל מוניטין מפואר בהנדסת חשמל ואלקטרוניקה, קובי פלשקס מביא עימו ידע ומומחיות נדירים, וכראש מגמת הנדסאי חשמל ב'הנדסאים תל אביב' הוא ילווה אתכם באופן אישי ויתמוך במאמצים האקדמיים שלכם.

    מגמות לימוד נוספות שתוכלו ללמוד אצלנו

    לפרטים נוספים השאירו הודעה

      התחל שיחה
      דברו איתנו :)
      היי, איך אנחנו יכולים לעזור לך?